Týden hokeje 25.1.2020

25.01.2020 18:00

V sobotu 25.1.2020 se od 14:00 hodin na zimním stadionu v Opočně konala akce Týden hokeje pořádaná hokejovým klubem Hc Baroni Opočno ve spolupráci s Českým svazem ledního hokeje.

 
Tato akce, které se zúčastnilo 25 nově zapsaných dětí ve věku 4 až 8 let, měla za úkol představit lední hokej a věci s tím související rodičům, ale hlavně ukázat dětem to, že stát se malým hokejistou či hokejistkou není vůbec těžké. Stačilo vzít brusle, helmu, rukavice, hokejku a hurá na led.
 
Příchozí na zimní stadion v Opočně se nejprve zapsali a obdrželi hodnotné dárky, které dodal Český svaz ledního hokeje.
Následně proběhla prezentace, kterou vedl šéftrenér mládeže pan Zdeněk Bury. Po představení hokejového klubu Hc Baroni Opočno byl představen lední hokej a vše, co by rodiče měli o tomto sportu vědět.Potom se všechny děti odebraly na ledovou plochu, kde pro ně byla připravena  čtyři stanoviště. Na ledě se o ně staralo pět licencovaných trenérů v čele s regionálním trenérem panem Zdeňkem Burym. Nápomocno bylo i deset nejmenších " Baronů". Ti předvedli ukázku minihokeje a potom se zapojili do dění na ledové ploše. Všichni si vyzkoušeli vedení kotouče, slalom, střelbu na brankáře, nácvik bruslení a hlavně spoustu her.Na tvářích dětí bylo vidět nadšení a zápal při prováděných činnostech a spokojenost rodičů při pohledu na ně.
 
Celou akci zakončilo společné fotografování.
 
 
Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Opočně naleznete ZDE.